Orzechy

Orzechy

Orzechy

Podkategorie

  • Orzechy włoskie bez...

    10,20 zł

    Oferujemy najwyższej jakości Orzechy włoskie.

    Kraj pochodzenia: Polska

    Orzechy włoskie odznaczają się bogactwem składników mineralnych, witamin oraz kwasów Omega-3. Dzięki czemu korzystnie wpływają na obniżenie cholesterolu, zwiększenie odporności, usprawniają pracę mózgu, poprawiają wygląd cery i włosów. Mają również szerokie zastosowanie, jako dodatek do owsianki, musli, deserów i ciast, a także sałatek, czy jako samodzielna przekąska.

  • Orzechy laskowe

    12,50 zł

    Oferujemy najwyższej jakości Orzechy laskowe.

    Kraj pochodzenia: Gruzja

    Orzechy laskowe mają wiele prozdrowotnych właściwości, są doskonałym źródłem witaminy E, witamin z grupy B oraz minerałów. Dzięki czemu pozytywnie wpływają na skórę, kości, układ pokarmowy i nerwowy, wspomagają koncentracje, a także radzenie sobie ze stresem. Mają też liczne zastosowanie jako dodatek do musli, ciast i deserów, jako składnik orzechowego kremu, czy samodzielna przekąska.

  • Migdały całe

    12,60 zł

    Oferujemy najwyższej jakości Migdały całe.

    Kraj pochodzenia: Australia

    Migdał jest produktem, który powinien znaleźć się w każdym domu. Ma szerokie zastosowanie, świetnie sprawdzi się zarówno jako dodatek do ciast i deserów oraz odmieni smak sałatki lub zupy, ale również może stać się samodzielną przekąską. Rewelacyjny wpływ migdałów na organizm człowieka jest udowodniony naukowo, głównie dzięki dużej zawartości witam z grypy B, które mają dobroczynny wpływ na metabolizm. Migdał jest też bogatym źródłem witaminy E, która chroni nas przed przedwczesnym starzeniem się, oraz magnezu, który pomaga w walce ze stresem. Natomiast dzięki zawartości cynku redukuje problemy związane z trądzikiem.

  • Pistacje prażone solone

    16,20 zł

    Oferujemy najwyższej jakości Pistacje prażone solone.

    Kraj pochodzenia: Iran

    Orzechy, które my nazywamy pistacjami, Chińczycy nazywają orzechami szczęścia, w Iranie mówi się o nich „uśmiechnięte orzechy”, nazywane są również zielonymi migdałami. Charakterystyczna zielono-fioletowa barwa pistacji wynika z wysokiej zawartości przeciwutleniaczy. Zielony kolor wiąże się z wysoką zawartością luteiny, która pozytywnie wpływa na wzrok. Pistację są również bogatym źródłem witaminy B6, błonnika i taniny. Mają również szerokie zastosowanie w kuchni, świetnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska, jak i dodatek do ciast, lodów, sałatek czy dań obiadowych.

  • Orzechy Brazylijskie

    13,10 zł

    Oferujemy najwyższej jakości Orzechy brazylijskie.

    Kraj pochodzenia: Boliwia

    Orzechy brazylijskie uznawane są za jedne z tych najcenniejszych i najbardziej wartościowych. Przede wszystkim dlatego, że są bogatym źródłem witamin z grupy B oraz licznych minerałów, w tym selenu, magnezu, potasu i żelaza. Ze względu na dużą ilość wartości odżywczych orzechy te mają wiele właściwości prozdrowotnych, m.in. wspomagają układ nerwowy i odpornościowy, redukują oznaki starzenia się, pozytywnie wpływają na cerę oraz pomagają radzić sobie ze stresem. Orzechy brazylijskie mają, również liczne zastosowanie w kuchni, mogą stanowić świetny dodatek do musli, owsianki, domowych wypieków, deserów, sałatek, farszy, czy serów, a także jako samodzielna przekąska.

  • Migdały w Miodzie

    12,00 zł

    Nic tak nie wbije wiedzy do głowy jak Migdały w Miodzie. Migdały dzięki dużej zawartości cynku poprawiają pracę mózgu i koncentracje, a zawarty w nich magnez wspomaga walkę ze stresem. Ponad to użyty miód faceliowy działa jak naturalny energetyk. Świetnie regeneruje, dodaje energii, zmniejsza uczucie zmęczenia i wzmaga koncentracje.

  • Orzechy w Miodzie

    13,00 zł

    Odporność prosto z natury, czyli Orzechy w Miodzie. Miód faceliowy świetnie wzmacnia organizm, podnosi odporność, zapobiega przeziębieniu oraz działa przeciwzapalnie. Natomiast orzechy laskowe, włoskie i nerkowca to istna bomba witaminowa, zawierająca mm.in witaminy A, B, E i PP oraz minerały takie jak magnez, żelazo i potas. To wszystko sprawia, że kompozycja ta fantastycznie wzmacnia układ odpornościowy.

    Produkt ten zajął I miejsce w konkursie "Dziedzictwo kulinarne szansą na rozwój produktu turystycznego" w 2019 roku.